Winst in de business zonder verlies van elkaar

⊕ Coaching voor Directie- of Managementteams.

⊕ Uit de waan van de dag werken aan de toekomst.

⊕ Nieuwe inzichten, verbeterde samenwerking en concrete afspraken.

Samenwerking verbeteren directieteam

oplossen van gedoe binnen het directieteam.

Samen vormen jullie het directie- of managementteam. De uitdagingen waar jullie voor staan zijn groot. 

Op een aantal fronten gaat het best goed, maar jullie ervaren gedoe in het directieteam. 

In vergaderingen lekt energie weg. Cruciale beslissingen komen moeizaam tot stand. Er zijn meer dan eens pittige woordenwisselingenEr is strijd. Als jullie samenwerking wordt besproken is er ongemak. Niet alles wordt écht gezegd en moeilijke onderwerpen worden ontweken. Wat speelt er? Zou iemand weleens denken om te stoppen met de samenwerking? Zit een conflict jullie in de weg om met elkaar verder te gaan? Zitten jullie nog wel op één lijn? 

Het is de hoogste tijd om het échte gesprek met elkaar voeren.

Wij organiseren BusinessBreaks voor ervaren directieteams die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen. Kortom: tijd om het gedoe in het directieteam bespreekbaar te maken.

Ruimte maken in schaarse tijd

Jullie willen tijd vrijmaken om het gedoe in het directieteam bespreekbaar te maken. Uit de waan van alle dag. Geen afleiding. Echte aandacht voor elkaar. In een veilige setting boven tafel krijgen wat besproken moet worden. Overdag hard werken. In de avond ontspannen en samen lekker eten. Tot een goed gesprek met elkaar komen.

Terugkomen met nieuwe inzichten, een heldere koers én nieuwe afspraken. Helderheid over wat er moet gebeuren om de samenwerking binnen het directieteam te verbeteren zodat jullie niet alleen bestaande maar ook toekomstige problemen kunnen hanteren. 

Om het gedoe in het directieteam op te lossen en jullie daarin te begeleiden kunnen jullie de hulp van twee ervaren professionals goed gebruiken. 

Samenwerking binnen het directieteam verbeteren

gaan jullie mee op Businessbreak?

Woensdag melden bij de boot. Vrijdag weer terug als één directieteam. Texel of Ameland als decor. Samen met twee zeer ervaren coaches. Off-line. Los van de waan van de dag. Veiligheid en vertrouwen als basis. Werken en overnachten op een mooie locatie. Ontspannen in de natuur. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Wat levert het op? Helderheid en samen op één lijn.

Samenwerking binnen het directieteam verbeteren

Nieuwe inzichten, duidelijkheid én helderheid.

HIERMEE KOMEN JULLIE TERUG.

HELDERHEID OVER KOERS & STRATEGIE
Zicht op ieders ambities. Overeenstemming over de richting en de doelen. Commitment en heldere afspraken. Jullie zitten weer samen in dezelfde wedstrijd.

VERBETERDE SAMENWERKING
Elkaar op een dieper niveau leren kennen. Openheid naar elkaar. Alles kan gezegd worden. Er is aandacht voor elkaar. Geen onnodige discussies meer. Sfeer van onderling vertrouwen. Leiderschap van ieder teamlid. Plezier in de omgang. Kortom: geen gedoe meer in directieteam!

MEER PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
De vrijheid om te zeggen wat je denkt. Moeilijke issues makkelijker bespreken. Je kan weer écht jezelf zijn en oprechte verbinding maken met anderen. Werken en handelen vanuit je eigen zingeving en authenticiteit. Je maakt keuzes die goed zijn voor jou. Kortom: meer lol, meer vrijheid en rust in je kop.

Wat ervaar je tijdens het programma?

Tijdens de BusinessBreak zorgen wij voor vertraging zodat er ruimte ontstaat voor reflectie en échte aandacht. Wij creëeren een setting waarin iedereen bereid is het ‘echte’ gesprek aan te gaan. 

Wij werken niet met standaard programma’s, rollenspellen en/of kleurentesten. Wij werken met datgene wat aandacht vraagt.

Wij werken altijd met z’n tweeën. Het begeleiden van een directieteam vraagt om continue reflectie op elkaar in het hier-en-nu. De combinatie man-vrouw zorgt voor balans.

Waar vindt de businessbreak plaats?

Op Ameland verblijven wij graag bij het zeer gastvriendelijke Hotel Nobel Ameland. Op Texel zijn we welkom bij Boutique Hotel Texel.

Met wie ga je mee op businessbreak?

Ivo Ouwerkerk ondernemerscoach

Te vinden aan tafel met ondernemers en directeuren. Talking life and business. Frisse blik van buiten. Met als doel: uit de waan van de dag komen, focus aanbrengen en de juiste strategie kiezen. Ik laat je anders denken over je onderneming, je toekomst, je strategie, je ondernemerschap maar vooral jezelf.

Ik durf wel te zeggen dat ik in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Met heldere taal. Zodat jij (weer) weet wat jou te doen staat.

Helena de Ridder zijnscoach

Als Zijnscoach begeleid ik ondernemers en directieleden op een effectieve, down-to-earth manier in bewustzijn. Ik geloof dat een bewuster mens positief bijdraagt; aan zichzelf, aan zijn omgeving en aan de wereld als geheel. Vanuit deze overtuiging breng ik mensen in verbinding met zichzelf en in verbinding met de mensen waaraan ze leiding geven. Vanuit bewustwording ga je ervaren hoe het is om te leven en werken vanuit wie je ten diepste bent. Werken en leven vanuit zingeving. Op deze wijze hoop ik een steentje bij te kunnen  dragen aan meer bewuste future leaders.

Na de Businessbreak..

Uit de praktijk blijkt dat we elkaar na de BusinessBreak nog wel één of meerdere keren ontmoeten.

Ons vervolgaanbod omvat zowel gezamenlijke bijeenkomsten als individuele coaching. We blijven graag nauw betrokken om ervoor te zorgen dat er echt iets verandert in hoe jullie werken en denken.

Ontwikkeling is nu eenmaal geen ‘quick fix’.

Veel gestelde vragen

De BusinessBreak is er voor ondernemersduo’s, managementteams en directieteams die samen al een tijd onderweg zijn en het gedoe in het directieteam bespreekbaar willen maken. Dan is het goed om even stil te staan in de waan van de dag. Om écht de tijd voor elkaar te nemen, weer focus aan te brengen, op tafel te leggen wat (niet) meer werkt en de koers weer aan te scherpen.

Kortom: helderheid.

Even weg van alles. Volledige onderdompeling. Geen afleiding. Terugkomen met nieuwe inzichten, focus én een heldere koers. Helderheid om succesvol te blijven samenwerken. Persoonlijke begeleiding en aandacht van een ervaren businesscoach en een deskundige zijnscoach. De ultieme combinatie van kennis, ervaring en feedback. Voor ondernemers die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen.

Wij organiseren Business Breaks voor managementteams & directieteams van drie dagen. Altijd op een mooie inspirerende plek. In binnen- of buitenland. Met als voorkeur de Waddeneilanden. Unplugged. Off-line. De tijd nemen voor elkaar. Echte aandacht. Los van de waan van de dag. Werken en overnachten op een mooie locatie. Goed eten & drinken en lekker slapen. Genieten. Helderheid. Géén sofasessies, rigide stappenplannen of bullshit theorie. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

De waan van de dag van jullie is groot. Jullie werken hard in het bedrijf. Het werken aan het bedrijf schiet er steeds bij in. Jullie willen nu toch eens écht de tijd vrijmaken om te werken aan de toekomst. Sommige moeilijke onderwerpen worden ontweken. Niet alles wordt meer écht gezegd. Jullie hebben moeite om focus te vinden en te bepalen welke richting jullie op willen met het bedrijf. Denken jullie nog wel hetzelfde over de toekomst? Wordt er stiekem gedacht om het team te verlaten? Jullie willen sparren over de opties en mogelijkheden. De juiste keuzes maken. Focus aanbrengen. Dan is een BusinessBreak echt iets voor jullie

We werken samen aan het volgende:

  1. Koers & strategie van jullie onderneming.
  2. Onderlinge samenwerking.
  3. Persoonlijke ontwikkeling.

Altijd maatwerk. Geen ridige stappenplan of vooraf bepaald programma.

In een woord: helderheid.

Helderheid over de koers en strategie van jullie bedrijf. Helderheid over jullie onderlinge samenwerking. Helderheid over jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bij elkaar opgeteld nemen Ivo & Helena ruim 50 jaar ervaring mee in coachen en ondernemen. Onze coaching is vooral praktisch, met humor en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij ons zijn.

Onze klanten zijn ervaren ondernemersduo’s, directieteams en DGA’s die al een tijdje met elkaar onderweg zijn die helderheid willen over wat er moet gebeuren om als team succesvol te kunnen (blijven) samenwerken.

De BusinessBreak vindt plaats op een van de Waddeneiland. Wij komen graag bij het zeer gastvriendelijke Hotel Nobel Ameland.

Het komt voor dat de BusinessBreak de helderheid geeft dat stoppen met de samenwerking voor alle partijen de beste richting is.

We kunnen betrokken blijven om de intenties ook daadwerkelijk in de praktijk te realiseren en om de gewenste shift ook daadwerkelijk om te zetten in nieuw gedrag, vaardigheden en overtuigingen. Ontwikkeling is nu eenmaal geen ‘quick fix’.

Het vervolg bestaat dan uit opvolgbijeenkomsten en/of individuele coaching.

Ons tarief voor vervolgdagen bedraagt € 5.000,- per dag excl. btw. Voor een individueel coachtraject hanteren we een tarief van € 5.000,- excl. btw.

Referenties
Albert-Mark NagelEigenaar NoMilk2Day
Lees verder
“Drie waardevolle dagen met Ivo en Helena op Texel! Kop in de wind, even afstand nemen, werken aan je bedrijf, team en aan jezelf! In een ontspannen setting. Aanrader!“
Akke GroenewoudBestuurder Economic Board Groningen
Lees verder
“Hele goede procesbegeleiding om tot een eensgezinde ambitie voor onze organisatie te komen, inclusief een doorvertaling naar welke opgaven dit impliceert voor het gehele team.“
Richard BloemsmaEigenaar NoMilk2Day
Lees verder
“Onze drie dagen op Texel met Helena en Ivo hebben ons 3 sprongen vooruit gebracht. Ze zijn op elkaar ingespeeld en wisten daarmee het optimale uit ons (team) te halen.“
Sander RemansEigenaar Escrow Alliance BV
Lees verder
“De 3-dagen snelkookpan zorgt voor nieuwe inzichten, begrip over jezelf en het team en concrete acties. De methode 'zonder programma' werkt. De aanpak maakt alle onderwerpen bespreekbaar. Over jezelf als ondernemer, als team en als bedrijf. Ivo en Helena zorgen voor een open sfeer en geven de ruimte. De frisse wind Ameland, het goede eten, top hotelletje en fijne wijnen zorgen voor de afwisseling.
Waardevol. Altijd doen.“
Leon HauzerEigenaar Escrow Alliance
Lees verder
“Samen met mijn compagnon een 3-daagse BusinessBreak op Ameland gedaan. Afgegaan op de omschrijving op de website en achteraf kan ik zeggen: “Daar is niets van overdreven.” Na 3 intense dagen op het eiland namen wij afscheid van Ivo en Helena en stapten we weer op het vaste land met niet alleen zeer concrete acties, maar ook met vernieuwd inzicht in jezelf als mens en ondernemer, in je team, bedrijf en je ambities. Elkaar weer kunnen vinden en versterken. De open houding van Ivo en Helena, hun prettige werkwijze, professionaliteit en ervaring maakt het tot succesvolle dagen.“
Jantje SchiphorstCFO Agrifac Machinery
Lees verder
“Wederom goed! De BusinessBreak geeft en heeft tijd voor het echte gesprek, wat uiteindelijk heel veel tijd oplevert!“
Bas CransCFO GEA The Netherlands
Lees verder
“De Business Break is een ware doorbraak voor ons team geweest! Ingesleten patronen zijn aan de oppervlakte gekomen, benoemd en aangepast om de juiste koers te gaan varen.“
Jake DeightonManaging Director GEA The Netherlands
Lees verder
“Wat ik echt heel sterk vond aan onze BusinessBreak was dat jullie heel snel een aantal verborgen knelpunten wisten bloot te leggen en vervolgens bespreekbaar konden maken.“
Stefan van HoofManaging Director GEA Group
Lees verder
“Knap van Ivo en Helena, hoe ze datgene wat echt benoemd en besproken moet worden binnen een directieteam, ook echt boven water weten te krijgen. Zonder dit te forceren. En zonder dat de groep vooraf al weet wat dat is. En misschien nog knapper: dat ze dit oncomfortabele proces vervolgens zeer goed begeleiden om gezamenlijk tot de juiste conclusies en acties te komen die het team nodig heeft. Zeer zinvol en zeer leerzaam!“

Over Suunta

SUUNTA is het initiatief van Ivo Ouwerkerk en Helena de Ridder.

Suunta is het Finse woord voor ‘richting’.

Vanuit SUUNTA coachen Ivo en Helena ervaren directie- en managementteams en ondernemersduo’s die de samenwerking binnen het directieteam willen verbeteren.

Voor directieteams die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen.