Winnen in de business zonder elkaar te verliezen

Op één lijn met elkaar

Samenwerking verbeteren directieteam

Willen jullie de samenwerking binnen het directieteam verbeteren?

Samen vormen jullie het directie- of managementteam. De uitdagingen waar jullie voor staan zijn groot. Jullie werken hard in het bedrijf. Het werken aan het bedrijf schiet er steeds bij in. De waan van de dag is leidend.

Als jullie samenwerking wordt besproken kan er ongemak zijn. Niet alles wordt écht gezegd en moeilijke onderwerpen worden ontweken. Er is soms strijd. Ontbreekt het aan dialoog? Welke issues spelen er? Zitten jullie nog wel op één lijn? 

Iedereen lijkt zijn of haar eigen doelen te hebben. Er is te weinig teamgevoel. Jullie werken niet meer écht aan hetzelfde. Zou iemand weleens denken om te stoppen met de samenwerking?

Diep van binnen weten jullie dat uit de waan van de dag stappen heel goed voor jullie is. Met elkaar vernieuwd in gesprek gaan. Om nieuwe richtingen te vinden. Voor de zaak. En voor elkaar.

Wij organiseren BusinessBreaks voor ervaren directieteams die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen. Kortom: de samenwerking binnen het directieteam verbeteren.

Op één lijn met elkaar.

Jullie presteren goed. Er is behoefte aan reflectie. Jullie willen tijd vrijmaken om met het directieteam te werken aan de toekomst. Even weg van alles. Uit de waan van de dag. Geen afleiding. Echte aandacht voor elkaar. In een veilige setting boven tafel krijgen wat besproken moet worden. Overdag hard werken. In de avond ontspannen en samen lekker eten. Elkaar op een dieper niveau leren kennen.

Met het directieteam sparren over de uitdagingen in de business. De juiste keuzes maken. Focus aanbrengen. De strategie aanscherpen.

Terugkomen met nieuwe inzichten, heldere koers én concrete afspraken. Helderheid over wat er moet gebeuren om de samenwerking binnen het directieteam te verbeteren zodat jullie succesvol kunnen blijven in de business.

Hierbij kunnen jullie de hulp van twee ervaren professionals goed gebruiken.

Samenwerking binnen het directieteam verbeteren

Businessbreak op een eiland.

Woensdag melden bij de boot. Vrijdag weer terug op koers. Texel of Ameland als decor. Samen met twee zeer ervaren coaches. Los van de waan van de dag. Off-line. Veiligheid en vertrouwen als basis. Werken en overnachten op een mooie locatie. Ontspannen in de natuur. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

Wat levert het op? Helderheid en samen op één lijn.

Samenwerking binnen het directieteam verbeteren

Nieuwe inzichten, heldere koers én concrete afspraken.

HIERMEE KOMEN JULLIE TERUG.

– HELDERHEID OVER KOERS & STRATEGIE
Overeenstemming over de richting en de doelen. Zicht op ieders ambities. Commitment en heldere afspraken. Samen weer in dezelfde wedstrijd zitten.

– VERBETERDE SAMENWERKING
Elkaar op een dieper niveau leren kennen. Openheid naar elkaar. Alles kan gezegd worden. Er is aandacht voor elkaar. Geen onnodige discussies meer. Sfeer van onderling vertrouwen. Leiderschap van ieder teamlid. Plezier in de omgang. Kortom: verbeterde samenwerking in het directieteam!

– ZICHT OP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
De vrijheid om te zeggen wat je denkt. Moeilijke issues makkelijker bespreken. Je kan weer écht jezelf zijn en oprechte verbinding maken met anderen. Werken en handelen vanuit je eigen zingeving en authenticiteit. Je maakt keuzes die goed zijn voor jou. Kortom: meer lol, meer vrijheid en rust in je kop.

Wat ervaar je tijdens het programma?

Tijdens het programma ervaar je dat er geen programma is. Het doorbreken van dagelijkse patronen vraagt om oprechte aandacht voor datgene wat moet gebeuren om de samenwerking binnen het directieteam te verbeteren.

Wij spiegelen, confronteren en doorgronden teampatronen. Altijd veilig en constructief. Daarom werken wij niet met standaard programma’s, rollenspellen en/of kleurentesten. Wij werken met datgene wat aandacht vraagt.

Wat is de investering?

De investering voor de 3-daagse BusinessBreak is vanaf € 12.500,-* excl. btw.

(* dit bedrag is exclusief huur accommodatie, eten & drinken en vervoer)

Op Ameland verblijven wij graag bij het zeer gastvriendelijke Hotel Nobel Ameland. Op Texel zijn we welkom bij Boutique Hotel Texel.

Met wie ga je mee op businessbreak?

Ivo Ouwerkerk ondernemerscoach

Te vinden aan tafel met ondernemers en directeuren. Talking life and business. Frisse blik van buiten. Met als doel: uit de waan van de dag komen, focus aanbrengen en de juiste strategie kiezen. Ik laat je anders denken over je onderneming, je toekomst, je strategie, je ondernemerschap maar vooral jezelf.

Ik durf wel te zeggen dat ik in één ding heel goed ben. Dat is alles helder maken. Met heldere taal. Zodat jij (weer) weet wat jou te doen staat.

Helena de Ridder zijnscoach

Als Zijnscoach begeleid ik ondernemers en directieleden op een effectieve, down-to-earth manier in bewustzijn. Ik geloof dat een bewuster mens positief bijdraagt; aan zichzelf, aan zijn omgeving en aan de wereld als geheel. Vanuit deze overtuiging breng ik mensen in verbinding met zichzelf en in verbinding met de mensen waaraan ze leiding geven. Vanuit bewustwording ga je ervaren hoe het is om te leven en werken vanuit wie je ten diepste bent. Werken en leven vanuit zingeving. Op deze wijze hoop ik een steentje bij te kunnen  dragen aan meer bewuste future leaders.

Veel gestelde vragen

De BusinessBreak is er voor ondernemersduo’s, managementteams en directieteams die samen al een tijd onderweg zijn en de samenwerking in het directieteam willen verbeteren. Dan is het goed om even stil te staan in de waan van de dag. Om écht de tijd voor elkaar te nemen, weer focus aan te brengen, op tafel te leggen wat (niet) meer werkt en de koers weer aan te scherpen.

Kortom: helderheid.

Even weg van alles. Volledige onderdompeling. Geen afleiding. Terugkomen met nieuwe inzichten, focus én een heldere koers. Helderheid om succesvol te blijven samenwerken. Persoonlijke begeleiding en aandacht van een ervaren businesscoach en een deskundige zijnscoach. De ultieme combinatie van kennis, ervaring en feedback. Voor ondernemers die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen.

De waan van de dag van jullie is groot. Jullie werken hard in het bedrijf. Het werken aan het bedrijf schiet er steeds bij in. Jullie willen nu toch eens écht de tijd vrijmaken om te werken aan de toekomst. Sommige moeilijke onderwerpen worden ontweken. Niet alles wordt meer écht gezegd. Jullie hebben moeite om focus te vinden en te bepalen welke richting jullie op willen met het bedrijf. Denken jullie nog wel hetzelfde over de toekomst? Wordt er stiekem gedacht om het team te verlaten? Jullie willen sparren over de opties en mogelijkheden. De juiste keuzes maken. Focus aanbrengen. Dan is een BusinessBreak echt iets voor jullie

We werken samen aan het volgende:

  1. Koers & strategie van jullie onderneming.
  2. Onderlinge samenwerking.
  3. Persoonlijke ontwikkeling.

Altijd maatwerk. Geen ridige stappenplan of vooraf bepaald programma.

In een woord: Helderheid.

Helderheid over de koers en strategie, over jullie onderlinge samenwerking en jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

Bij elkaar opgeteld nemen Ivo & Helena ruim 50 jaar ervaring mee in coachen en ondernemen. Onze coaching is vooral praktisch, met humor en warmte, stevig en confronterend als het moet. 100% no-nonsense. 0% zweverig. Als je liever een sofasessie wilt op een warme bank moet je niet bij ons zijn.

Onze klanten zijn ervaren ondernemersduo’s, directieteams en DGA’s die al een tijdje met elkaar onderweg zijn die helderheid willen over wat er moet gebeuren om als team succesvol te kunnen (blijven) samenwerken.

Het komt voor dat de BusinessBreak de helderheid geeft dat stoppen met de samenwerking voor alle partijen de beste richting is.

Wij organiseren Business Breaks voor managementteams & directieteams van drie dagen. Altijd op een mooie inspirerende plek. In binnen- of buitenland. Met als voorkeur de Waddeneilanden. Unplugged. Off-line. De tijd nemen voor elkaar. Echte aandacht. Los van de waan van de dag. Werken en overnachten op een mooie locatie. Goed eten & drinken en lekker slapen. Genieten. Helderheid. Géén sofasessies, rigide stappenplannen of bullshit theorie. 100% no-nonsense. 0% zweverig.

De BusinessBreak vindt plaats op een van de Waddeneiland. Wij komen graag bij het zeer gastvriendelijke Hotel Nobel Ameland.

De investering voor de 3-daagse BusinessBreak voor ondernemersduo’s, managementteams of directieteams is vanaf € 12.500,-* excl. btw.

(* dit bedrag is exclusief huur accommodatie, eten & drinken en vervoer)

We kunnen betrokken blijven om de intenties ook daadwerkelijk in de praktijk te realiseren en om de gewenste shift ook daadwerkelijk om te zetten in nieuw gedrag, vaardigheden en overtuigingen. Ontwikkeling is nu eenmaal geen ‘quick fix’.

Een vervolg kan bestaan uit weer bij elkaar komen en/of individuele coaching.

Referenties
Albert-Mark NagelEigenaar NoMilk2Day
Lees verder
“Drie waardevolle dagen met Ivo en Helena op Texel! Kop in de wind, even afstand nemen, werken aan je bedrijf, team en aan jezelf! In een ontspannen setting. Aanrader!“
Akke GroenewoudBestuurder Economic Board Groningen
Lees verder
“Hele goede procesbegeleiding om tot een eensgezinde ambitie voor onze organisatie te komen, inclusief een doorvertaling naar welke opgaven dit impliceert voor het gehele team.“
Richard BloemsmaEigenaar NoMilk2Day
Lees verder
“Onze drie dagen op Texel met Helena en Ivo hebben ons 3 sprongen vooruit gebracht. Ze zijn op elkaar ingespeeld en wisten daarmee het optimale uit ons (team) te halen.“
Sander RemansEigenaar Escrow Alliance BV
Lees verder
“De 3-dagen snelkookpan zorgt voor nieuwe inzichten, begrip over jezelf en het team en concrete acties. De methode 'zonder programma' werkt. De aanpak maakt alle onderwerpen bespreekbaar. Over jezelf als ondernemer, als team en als bedrijf. Ivo en Helena zorgen voor een open sfeer en geven de ruimte. De frisse wind Ameland, het goede eten, top hotelletje en fijne wijnen zorgen voor de afwisseling.
Waardevol. Altijd doen.“
Leon HauzerEigenaar Escrow Alliance
Lees verder
“Samen met mijn compagnon een 3-daagse BusinessBreak op Ameland gedaan. Afgegaan op de omschrijving op de website en achteraf kan ik zeggen: “Daar is niets van overdreven.” Na 3 intense dagen op het eiland namen wij afscheid van Ivo en Helena en stapten we weer op het vaste land met niet alleen zeer concrete acties, maar ook met vernieuwd inzicht in jezelf als mens en ondernemer, in je team, bedrijf en je ambities. Elkaar weer kunnen vinden en versterken. De open houding van Ivo en Helena, hun prettige werkwijze, professionaliteit en ervaring maakt het tot succesvolle dagen.“
Jantje SchiphorstCFO Agrifac Machinery
Lees verder
“Wederom goed! De BusinessBreak geeft en heeft tijd voor het echte gesprek, wat uiteindelijk heel veel tijd oplevert!“
Bas CransCFO GEA The Netherlands
Lees verder
“De Business Break is een ware doorbraak voor ons team geweest! Ingesleten patronen zijn aan de oppervlakte gekomen, benoemd en aangepast om de juiste koers te gaan varen.“
Jake DeightonManaging Director GEA The Netherlands
Lees verder
“Wat ik echt heel sterk vond aan onze BusinessBreak was dat jullie heel snel een aantal verborgen knelpunten wisten bloot te leggen en vervolgens bespreekbaar konden maken.“
Stefan van HoofManaging Director GEA Group
Lees verder
“Knap van Ivo en Helena, hoe ze datgene wat echt benoemd en besproken moet worden binnen een directieteam, ook echt boven water weten te krijgen. Zonder dit te forceren. En zonder dat de groep vooraf al weet wat dat is. En misschien nog knapper: dat ze dit oncomfortabele proces vervolgens zeer goed begeleiden om gezamenlijk tot de juiste conclusies en acties te komen die het team nodig heeft. Zeer zinvol en zeer leerzaam!“
Koen KockDGA Innovatie Nul13
Lees verder
Drie dagen jezelf en elkaar onderdompelen in aandacht. Aandacht voor jezelf, elkaar en de eigen organisatie. Voor directieteams die vinden dat zij dit waard zijn. Die een stap verder willen zetten. Als directie van Innovatie nul13 hebben we onszelf en elkaar nog beter leren kennen. Met als concreet resultaat een heldere visie op de toekomst van de organisatie en met aandacht voor ieders logische rol. Dit onder de zeer professionele en prettige persoonlijke begeleiding van Helena en Ivo.

Over Suunta

SUUNTA is het initiatief van Ivo Ouwerkerk en Helena de Ridder.

Suunta is het Finse woord voor ‘richting’.

Vanuit SUUNTA coachen Ivo en Helena ervaren directie- en managementteams en ondernemersduo’s die de samenwerking binnen het directieteam willen verbeteren.

Voor directieteams die willen winnen in de business zonder elkaar te verliezen.